Bos en Vallei Cross Circuit

Seizoen 2020/2021 – 49e Editie

BVC-Circuit afgelast

In verband met de aangescherpte corona-maatregelen van de regering van 28 september j.l. is het helaas niet mogelijk om het BVC-Circuit te organiseren. Daarom heeft de organisatiecommissie, met pijn in het hart, besloten het hele circuit af te gelasten.

Inschrijven is vanaf nu uiteraard niet meer mogelijk.

Van alle eerder gedane inschrijvingen zullen geen inschrijfkosten van de opgegeven bankrekening worden afgeschreven.


De Bos en Vallei Cross competitie is een circuit van vier cross-wedstrijden dat door vijf atletiekverenigingen aan de Gelderse Vallei wordt georganiseerd. Elk parcours ligt in een bosrijke heuvelachtige omgeving. De wedstrijden beginnen om 10:00 uur met de pupillen en als laatste onderdeel start de lange cross om ongeveer 13:00 uur.

Om te kunnen deelnemen moet je jezelf individueel (laten) inschrijven met het formulier op deze website. Dit kan i.v.m. corona deze keer alleen voor het hele circuit. De inschrijving sluit op 16 oktober 2020 (of eerder als het maximum aantal deelnemers is bereikt).

Per wedstrijd wordt een uitslag vastgesteld en na de vierde wedstrijd wordt een eindklassement opgemaakt aan de hand van de beste drie prestaties per persoon in de vier wedstrijden. Om in het eindklassement te worden opgenomen moeten minimaal drie wedstrijden worden uitgelopen.

De beste drie van de vier finishplaatsen tellen en worden opgeteld als punten, niet gefinisht telt als 100 punten. De rangorde in het eindklassement wordt bepaald door het aantal punten, degene met de minste punten wint. Bij gelijke punten is de plaats bij de laatste cross bepalend voor de eindklassering.

Voor de winnaars zijn prijzen beschikbaar. Iedere circuit-ingeschrevene die minstens drie keer heeft meegedaan krijgt een herinnering na de laatste wedstrijd. Herinneringen worden niet nagezonden.