Bos en Vallei Cross Circuit

Seizoen 2021/2022 – 49e Editie

 • Intro
 • Locaties
 • Onderdelen
 • Categorieën
 • Regels
 • Privacy

Finale BVC-Rhenen 26 maart 2022

Het was prachtig voorjaarsweer, met temperaturen van zo’n 5 °C om 10 uur tot 15 °C om 12 uur. Daarmee was het een wat onwerkelijke situatie voor de finale-wedstrijd van de BVC, die normaal onder veel meer winterse omstandigheden plaatsvindt. De oorzaak van het late moment van de wedstrijd in het winterseizoen was uiteraard corona, dat het organiseren van wedstrijden in januari en februari heeft geblokkeerd. Omdat het al richting broedseizoen voor de vogels ging, mocht helaas de wedstrijd in Ede niet meer georganiseerd worden, zodat nu de derde wedstrijd al als finale gelopen moest worden. Aan het mooie weer kan het niet hebben gelegen dat er slechts 319 lopers zijn gefinisht, vermoedelijk zijn er andere activiteiten in het weekend daar de oorzaak van geweest. Desondanks is het een prachtige afsluitende wedstrijd geweest van het 49ste BVC-circuit.

De uitslagen en het klassement staan op de uitslagenpagina’s.


De Bos en Vallei Cross competitie is een circuit van vier cross-wedstrijden dat door vijf atletiekverenigingen aan de Gelderse Vallei wordt georganiseerd. Elk parcours ligt in een bosrijke heuvelachtige omgeving. De wedstrijden beginnen om 10:00 uur met de pupillen en als laatste onderdeel start de lange cross om ongeveer 12:30 uur.

Om te kunnen deelnemen moet je jezelf individueel (laten) inschrijven met het formulier op deze website. Je schrijft jezelf altijd in voor het hele circuit. Je startnummer (met chip) moet je bij alle wedstrijden gebruiken. Als je mee wilt doen aan de resterende wedstrijd(en) en je bent nog niet ingeschreven: de inschrijving opent enkele dagen na elke wedstrijd weer voor deelname aan de rest van het circuit.

Per wedstrijd wordt een uitslag vastgesteld en na de vierde wedstrijd wordt een eindklassement opgemaakt aan de hand van de beste drie prestaties per persoon in de vier wedstrijden. Om in het eindklassement te worden opgenomen moeten minimaal drie wedstrijden worden uitgelopen.

De beste drie van de vier finishplaatsen tellen en worden opgeteld als punten, niet gefinisht telt als 100 punten. De rangorde in het eindklassement wordt bepaald door het aantal punten, degene met de minste punten wint. Bij gelijke punten is de plaats bij de laatste cross bepalend voor de eindklassering.

Voor de winnaars zijn prijzen beschikbaar. Iedere circuit-ingeschrevene die minstens drie keer heeft meegedaan krijgt een herinnering na de laatste wedstrijd. Herinneringen worden niet nagezonden.

De vier wedstrijden worden gehouden in de heuvels van de Gelderse Vallei. Hieronder staat een Openstreetmap kaart met daarop de vier startlocaties aangegeven.

Voor de afstanden worden de voorschriften van de Atletiekunie gevolgd. Dit betekent ongeveer de volgende afstanden:

Pupillen alle categorieën 1 à 1.2 km
Junioren afhankelijk van categorie 1.5 à 8 km
Vrouwen, senioren en masters korte cross 2.5 à 4 km
Mannen, senioren en masters korte cross 2.5 à 4 km
Vrouwen, senioren en masters lange cross 6 à 8 km
Mannen, senioren en masters lange cross 8 à 10 km

Voor het seizoen 2021/2022 wordt de volgende categorie-indeling aan de hand van de geboortedatum gebruikt:

Geboren in Categorie Geboren in Categorie
2015 pupil Mini 2010 junior D1
2014 pupil C 2009 junior D2
2013 pupil B 2007, 2008 junior C
2012 pupil A1 2005, 2006 junior B
2011 pupil A2 2003, 2004 junior A
31-10-1986 t/m 2002 senior 31-10-1971 t/m 30-10-1986 master 35-49 *)
t/m 30-10-1986 master 35+ t/m 30-10-1971 master 50+ *)

*) Deze opsplitsing van de categorie master in twee kleinere leeftijdscategorieën is alleen van toepassing bij het onderdeel lange cross mannen. Bij de lange cross vrouwen en de korte cross (m/v) vallen alle masters in de categorie master 35+.

 1. Het wedstrijdreglement van de Atletiekunie is van toepassing.
 2. Je startnummer heeft een chip voor de tijdwaarneming. Je krijgt het op de wedstrijdlocatie. Je krijgt er maar één en dit ene startnummer moet je bij alle vier de wedstrijden gebruiken, dus wees er zuinig op. Vervanging van een verloren of kapot startnummer kost 25 euro. Het startnummer moet op de borst zijn gespeld, goed leesbaar bij de finish.
 3. Je mag niet wisselen van categorie of onderdeel.
 4. Je krijgt voor een wedstrijd alleen circuit-punten als je die loopt in de categorie waarvoor je bent ingeschreven.
 5. Aanvragen voor correcties op de uitslag worden vanaf de eerste zaterdag na de wedstrijd niet meer in behandeling genomen. Meld eventuele onjuistheden in de uitslag dus zo snel mogelijk per e-mail naar het bij de uitslag vermelde adres.
 6. Het is voor alle pupillen-categorieën NIET toegestaan om met SPIKES te lopen. Alle andere categorieën mogen naar wens wel of geen spikes dragen.

In verband met het coronavirus gelden de volgende regels:

 1. Blijf thuis bij klachten.
 2. Liever Helemaal geen publiek.
 3. Voor de jeugd: als het kan, kom samen met zo min mogelijk het absolute minimum aan begeleiders.
 4. Voor de senioren en masters: kom zonder begeleiders.
 5. Geef elkaar de ruimte: de regel ‘1,5 meter afstand houden’ geldt altijd en overal, behalve vanaf het moment van opstellen voor de start van je onderdeel tot en met je finish.
 6. Kom alleen op het start/finish-gedeelte als jouw wedstrijd gaat beginnen.
 7. Verwijder je na je finish direkt van het wedstrijdterrein.

De organisatie zal voldoen aan de door de overheid vastgestelde Corona-regels op het moment van de wedstrijden. Mochten deze regels veranderen, dan zullen eventuele gevolgen hier op de website worden aangegeven.

Bij inschrijving voor deelname geef je de organisatie van het BVC-Circuit je naam, geboortedatum, geslacht, atletiekvereniging waar je lid van bent, adres, woonplaats, telefoonnummer en email-adres. Deze gegevens zijn nodig om je te identificeren en om de wedstrijden te organiseren. Je gegevens, m.u.v. adres, telefoonnummer en email-adres, zullen op deze website te zien zijn in startnummer- en uitslagenlijsten (opm.: de geboortedatum wordt vertaald naar een leeftijdscategorie).

Tevens geef je naam- en adresgegevens en bankrekeningnummer (iban) ten behoeve van de incasso van je inschrijfkosten; deze gegevens worden uitsluitend gebruikt voor de financiële administratie.

Naast genoemde publicatie in startnummer- en uitslagenlijsten worden geen gegevens verspreid buiten de organisatie. Uitzondering hierop is het geval indien na een wedstrijd bij een deelnemer een corona-besmetting is vastgesteld; hierbij kan het nodig zijn dat de organisatie de contactgegevens van de inschrijvers moet delen met de GGD (of een andere door de overheid aangewezen instantie) voor het contactonderzoek.

Tijdens en rondom de wedstrijden kunnen foto’s worden gemaakt die gepubliceerd kunnen worden op openbare websites. Iedere deelnemer geeft hiervoor toestemming bij de inschrijving; bij deelnemers onder de 16 jaar is het de ouder of voogd die hiervoor toestemming geeft.