BVC-Circuit 2021/2022 en corona [27-nov]

[27-11-2021] De coronaregels die gelden vanaf 28 november a.s. staan toe dat amateur-sportwedstrijden overdag, zoals die van het BVC-circuit, kunnen worden gehouden. Maar dan wel zonder publiek. De BVC-organisatie gaat er nu van uit dat de wedstrijd van 11 december in Wageningen door zal gaan.

Om aan de belangrijke eisen van ‘geen publiek’ en ‘1,5 meter afstand houden’ te kunnen voldoen, vragen we van iedereen om het aantal begeleiders van pupillen en junioren tot het absolute minimum te beperken, hooguit één begeleider per vier atleten. Senioren en masters moeten zonder begeleiding komen. We verzoeken aan alle begeleiders om, indien ze niet echt nodig zijn aan het parcours, te wachten in de auto op de parkeerplaats of een rondje te gaan fietsen. Wijs als begeleider je pupillen en junioren van tevoren, hoe ze na de finish via het (verharde) fietspad de Zwarteweg naar de parkeerplaats terug moeten lopen. Vertrek zo spoedig mogelijk na het finishen.

‘1,5 meter afstand houden’: deze eis geldt altijd en overal, behalve vanaf het moment van opstellen voor de start van je onderdeel tot en met je finish.

Het ligt voor de hand dat ons gedrag tijdens de wedstrijd zal worden gevolgd door de autoriteiten van Ede en Rhenen. Dit zal ongetwijfeld mee bepalen of we voor de komende BVC-wedstrijden in die plaatsen wel of niet een vergunning zullen krijgen. We gaan ervan uit dat iedereen zich als sportieve atleet aan de regels zal houden.

Gegeven de huidige corona-omstandigheden zijn we blij dat de wedstrijd mag doorgaan. Mede namens zo’n 600 atleten bedanken we iedereen voor zijn medewerking.

De BVC-organisatie