Corona en de BVC 2020/2021

Het is momenteel weer toegestaan om sportwedstrijden te houden. De organisatiecommissie van het BVC-Circuit heeft zich daarom voorgenomen om de vier wedstrijden van het circuit voor aanstaand winterseizoen te organiseren. Hierbij zullen de regels worden gevolgd die de overheid en de Atletiekunie hebben gesteld met betrekking tot de veiligheid voor het coronavirus. Uiteraard weten we niet hoe de situatie rondom corona zich in de komende herfst en winter ontwikkelt. Hierdoor blijft er helaas altijd de mogelijkheid tot afgelasting van een wedstrijd bestaan. Maar daar gaan we niet van uit.

Door de speciale regels zullen er flink wat zaken rondom de wedstrijden veranderen, de wedstrijden zelf blijven praktisch gelijk. Hier zullen we alvast een aantal belangrijke aanpassingen noemen, zodat je daar vast rekening mee kan houden. De aanpassingen zijn nog voorlopig en zullen later worden uitgewerkt. En er zullen vermoedelijk nog wat aanpassingen bijkomen. Houd daarom de nieuwsberichten op deze website in de gaten!

 1. Het wedstrijdschema zal worden gespreid in de tijd over drie of vier blokken: een blok voor de pupillen, een blok voor de junioren, een voor de korte en een voor de lange cross. Tussen de blokken ligt een periode van een half uur. In dit half uur moeten de gefinishte atleten het wedstrijdterrein verlaten en de atleten voor het volgende blok het terrein op komen.
 2. Bij de korte en lange cross zullen de verschillende categorieën met korte tussenpozen (2 minuten?) na elkaar starten, zodat het aantal atleten dat tegelijkertijd in het startvak staat flink kleiner zal zijn.
 3. Er komt een ruim voor-startvak waarin de atleten zich op moeten stellen in afwachting van de echte start van hun onderdeel. In dit voor-startvak kun/moet je ruim afstand houden tot anderen. Eén minuut voor de start gaat dan het echte startvak pas open, waarin je dan uiteraard dicht op elkaar staat. Je kunt er natuurlijk voor kiezen achteraan te gaan staan en je eigen afstand te houden.
 4. Het wedstrijdterrein wordt afgezet en er is een toegangspunt waar de toegang wordt gecontroleerd.
 5. Pupillen en junioren mogen maximaal één begeleider of toeschouwer meenemen op het wedstrijdterrein. Senioren en masters mogen geen begeleider of toeschouwer meenemen.
 6. Inschrijving:
  • Iedereen moet individueel worden ingeschreven via het formulier op deze website.
  • Na-inschrijving ter plaatse is dit seizoen echt niet mogelijk.
  • Ook is gezamenlijke inschrijving via je eigen vereniging nu niet mogelijk.
  • Je kunt je alleen inschrijven voor het gehele circuit, inschrijven voor een enkele wedstrijd is nu niet mogelijk.
  • Vermoedelijk sluit de inschrijving vrijdagavond 16 oktober.
 7. Indien na de wedstrijd bij een deelnemer een corona-besmetting is vastgesteld, kan het nodig zijn dat de organisatie de gegevens van alle of een deel van de inschrijvers moet delen met de GGD voor het contactonderzoek. Het privacy-reglement zal op dit punt worden aangepast, zodat iedere inschrijver hier akkoord mee gaat.