Nieuwe datums Ede en Rhenen

De BVC-organisatie heeft voor de twee resterende wedstrijden nieuwe datums vastgesteld:

Ede 12 maart 2022
Rhenen 26 maart 2022

Momenteel zijn sportwedstrijden nauwelijks toegestaan. Het is onzeker, wanneer weer wel sportwedstrijden buiten de sportaccommodatie(1) zullen zijn toegestaan. Omdat het voor de organisatie onwerkbaar is om eventueel nog weer een keer uit te stellen, is gekozen voor datums zo laat mogelijk in het cross-seizoen. Bovendien is rekening gehouden met de voorjaarsvakantie van begin maart.

Vanzelfsprekend zijn deze datums onder voorbehoud. Nieuwe regels van de overheid kunnen de wedstrijden op deze datums alsnog verbieden. In dat geval zal er geen nieuw alternatief worden gezocht en beschouwen we de wedstrijd(en) als afgelast voor dit seizoen.

De wedstrijden zullen uitgevoerd worden op een vergelijkbare manier als op 11 december 2021 in Wageningen, met een zogenaamd ‘voor-startvak’, een minimaal aantal begeleiders bij pupillen en junioren, geen begeleiders bij senioren en masters, en geen publiek.

Verder bestaat de mogelijkheid dat we verplicht worden de corona-QR-code van iedereen van 13 jaar en ouder te controleren, ook van de begeleiders. Als dit het geval is, dan zal dit gebeuren direct na je aankomst bij het wedstrijdterrein, voorafgaand aan jouw wedstrijdonderdeel. Uitsluitend atleten en begeleiders met een groen resultaat van de QR-code-controle zullen worden toegelaten tot het ‘voor-startvak’.

(1) Een sportwedstrijd buiten de sportaccommodatie wordt door sommige overheden gezien als ‘evenement’ en wordt daarmee anders beoordeeld dan bijvoorbeeld een voetbalwedstrijd.

De BVC-organisatie