Cross-seizoen 2018-2019

Het is bijna september, dus beginnen de voorbereidingen voor het cross-seizoen. Voor de BVC zijn de vier wedstrijddatums vastgesteld (zie linker kader).

Omdat er bij de lange cross mannen steeds erg veel masters meedoen, is besloten de categorie masters bij dit onderdeel op te splitsen in de categorie mannen van 35 tot en met 49 jaar (Masters 35-49) en mannen 50 jaar of ouder (Masters 50+). Voor elk van de twee categorieën wordt vanaf nu apart een klassement opgemaakt en zijn er prijzen beschikbaar. Bij de lange cross vrouwen en bij de de korte cross (vrouwen en mannen) blijft de categorie masters onveranderd, dus 35 jaar of ouder.

De voor-inschrijving is inmiddels geopend. In verband met de nieuwe privacy-wetgeving is toestemming nodig voor het gebruik van persoonsgegevens en foto’s. Bij kinderen jonger dan 16 jaar is de toestemming van een ouder of voogd nodig. Hierdoor is het inschrijvingssysteem iets aangepast. Hoe het BVC-Circuit met de gegevens van de deelnemers omgaat, kun je hier lezen.